Дослідження показників структури фізичної та технічної підготовленості футболістів різної кваліфікації протягом річного циклу тренування - Стасюк, Вадим (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
У статті надані матеріали досліджень, які характеризують зміну показників розвитку основних фізичних якостей та параметрів технічної підготовленості футболістів із кваліфікацією від III розряду до майстра спорту впродовж річного макроциклу. Виявлено пікові значення показників фізичної та технічної підготовленості футболістів від III розряду до майстра спорту, щоб забезпечити зростання спортивної майстерності у процесі тренувань з акцентом на найбільш значущі для кожної ступені класифікації рухові здібності спортсменів.