Характеристика стану здоров’я та фізичної підготовленості молодших підлітків - Солопчук, Дмитро; Солопчук, Микола; Рябцев, Сергій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
У роботі подано дані щодо стану здоров’я та фізичної підготовленості молодших школярів загальноосвітніх навчальних закладів. Проведене дослідження дає підстави стверджувати, що потенціал уроків фізичної культури та позашкільної роботи недостатньо використовується для зміцнення й збереження здоров’я молодших підлітків.