Впровадження традицій фізичного виховання Київської Русі у позакласній та позашкільній роботі в школі - Райтаровська, Ірина (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
В статті розглянути основні завдання позакласної та позашкільної роботи; їх рішення за допомогою історичних традицій українського народу; застосування елементів фізичного виховання Київської Русі на позакласних і позашкільних заняттях; різноманітні форми роботи які мають не тільки яскраве забарвлення і зміст, а й значно підвищують інтерес до історії рідного народу, бажання примножувати його славу власними здобутками.