Систематичність та послідовність застосування тренувальних засобів як один з компонентів, що визначають величину і характер навантажень - Ліщук, Василь; Ладиняк, Богдан (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
У статті розглядаються особливості адаптації біологічної системи організму до навантаження, в залежності від інтенсивності, об’єму та засобів які використовуються у тренуванні, протиріччя між адаптацією як необхідною умовою розвитку фізичних здібностей, та гальмуванням у підвищенні функціональних можливостей організму. Пропонується використовувати тренувальні навантаження, їх нестандартність застосування у мезоциклах на етапі спеціальної підготовки.