покращення фізичних якостей хлопців 16 років різних соматотипів на їх фізичну підготовленість і здоров’я - Зубаль, Майя (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Упродовж навчального року в процесі фізичного виховання третьокласників різних соматотипів використовували експериментальну та чинну програми покращення їх фізичної підготовленості. Встановлено значну ефективність авторської програми в покращенні показників фізичної підготовленості та фізичного здоров’я хлопців досліджуваних соматотипів порівняно з чинною, що дозволяє рекомендувати її для впровадження в практику загальноосвітніх навчальних закладів.