Принципи формування культури здоров’я та здорового способу життя школярів-підлітків - Заікін, Андрій; Воронецький, Вадим (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Принципи формування культури здоров’я та здорового способу життя школярів-підлітків. В статті визначено та вказано основні психолого-педагогічні умови формування здорового способу життя учнів загальноосвітньої школи. Авторами подаються результати емпіричних досліджень, присвячених формуванню культури здоров’я у школярів підліткового віку в позакласній роботі.