Теоретико-методологічні аспекти здоров’я та культури, що його забезпечує - Жигульова, Евеліна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
У статті розглядаються різні погляди щодо предмету здоров’я і здорового способу життя. На основі їх аналізу викладено авторську точку зору відносно сутнісних характеристик зазначених понять, що лягло в основу розробки теоретичної моделі культури здорового способу життя особистості як системно-структурного утворення в розумінні даного феномена.