Клініко-фізіологічне обґрунтування застосування засобів фізичної реабілітації при порушеннях зору у дітей шкільного віку - Бутов, Руслан (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Фізична реабілітація є невід’ємною ланкою лікування дітей з вадами зору і має на меті сприяти покращенню діяльності зорового аналізатора, розвитку в них фізичних та розумових якостей, формування компенсаторних способів діяльності водночас з корекцією первинних і вторинних відхилень у розвитку для забезпечення оптимальної інтеграції в сучасні умови життєдіяльності. У статті розкриваються особливості застосування різних засобів фізичної реабілітації при порушеннях зору у дітей шкільного віку. Дається характеристика щодо застосування різних видів лікувальної фізичної культури, особливостей застосування рухливих ігор і лікувального масажу.