«Професійне вигорання» в діяльності вчителів як результат їх неадекватного відношення до свого здоров’я - Белей, Ольга (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Автор аналізує одну з актуальних проблем сучасності пов’язану з професійним вигоранням вчителя. Зважаючи на психосоматичні наслідки від даного виду деструкцій, в статті пропонуються різноманітні шляхи мінімізації негативного впливу стресогенних чинників діяльності на психічне здоров’я працівника. При цьому проблема може ускладнюватись, оскільки ті, від кого залежить її розв’язок далеко не завжди здатні побачити шляхи в способи її розв’язання.