Фізичні фактори у комплексній реабілітації хворих з набутими вадами серця - Шаповал, Тетяна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті наведено огляд літератури про фактори, що сприяють розвитку набутих вад серця. Викладено методичні підходи, визначена роль апаратної фізіотерапії, бальнео- і гідротерапії в реабілітації хворих з набутими вадами серця. Висвітлено комплексний диференційований підхід до проведення фізичної реабілітації хворих в перед- і післяопераційний період.