Особливості побудови тренувального процесу спортсменів-пауерліфтерів різної спортивної кваліфікації - Кириченко, Т.Г. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті проаналізовано організаційно-методичні аспекти по- будови тренувального процесу спортсменів-пауерліфтерів різної спортивної кваліфікації. Виділено провідні фактори, що визначають ефективність під- готовки атлетів на різних етапах спортивного вдосконалення. Встановлено, що в основі уніфікованої системи обліку й ана- лізу тренувальних навантажень лежить класифікація тренуваль- них завдань, яка дозволяє цілеспрямовано підходити до добору фізичних вправ, спрямованих на розвиток тих чи інших сторін фізичної підготовленості пауерліфтерів. У статті визначено основні групи тренувальних засобів і мето- дів, що забезпечують успішне вирішення завдань з удосконален- ня рівня спортивної майстерності спортсменів у пауерліфтингу.